Tävling sponsrad av Svampbutiken!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Svar: 2005

Om man är trött och inte orkar laga mat så är här ett jättegott recept som är superenkelt. Ta ut kycklingfiléer från frysen och släng in i ugnen på 175 grader. När de nästan är färdiga - ta ut och häll över en burk smaksatt (eller smaksätt själv) över kyckligen och släng in i ugnen igen. Låt dem bli klara och servera med vad som helst för allt passar. Potatis, pasta, couscous - och du har en riktig festmåltid.

En krydda från svampbutiken som är god att blanda i creme fraiche är kryddan Rouille. Passar både till kyckling och fisk.

2009-04-03 @ 10:56:25
URL: http://heltvanligtliv.blogspot.com
Postat av: evamar - tävlingsblogg

Sidan har funnits sedan 2005.



Mitt bästa kökstips är att hälla kolsyrat vatten i smeten när du gör köttbullar eller köttfärsbiffar. Gör härligt luftiga rätter. Smaksatt vatten ger god smak också!



Har länkat i tävlingsbloggen:



http://evamar.blogg.se/2009/april/presentpase-24-april.html

2009-04-04 @ 20:33:28
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Cilla

Den mysiga Svampbutiken har funnits sedan 2005.

Vilket härligt sortiment de har! Jag visste inte att man kunde hitta torkade fröväxter som dill, gräslök och lavendelblom att använda i matlagningen. Häftigt! Etiopisk peppar använde alltid min mamma i köttfärssåsen för att ge lite sting, och teburken med japanmotiv gav också lite nostalgikänslor för hon hade två sådana för lösteet.

Som sambo till en italienare skulle jag dock vilja delge Svampbutiken två små italienska påpekningar: Jag saknar det vita vinet i risotton med Karl-Johansvamp på receptsidan. Såhär ser nämligen ett italienskt recept ut: 2 nävar ris per person (cirka 400g), 1 liten lök, 1 glas torrt vitt vin, 1 liter buljong, riven parmesanost och 50 g torkad svamp.

Sedan såg jag att bruschetta som nämns i beskrivningen av har tappat sitt S. Jag hittade inte heller något recept på detta så mitt bidrag blir därför min sambos fantastiskt goda bruschetta:

Portioner: 4

Tid: 15 min

Ingredienser:

4 stora brödskivor

1 vitlöksklyfta

4 msk olivolja

24 körsbärstomater

Mozzarella & tomatmix

oregano



Skär det ljusa brödet i 1 cm tjocka skivor och rosta dem sedan gyllenbruna i en stekpanna. Gnid ena sidan med en halverad vitlöksklyfta. Droppa olivolja på brödets hela yta. Skär körsbärstomaterna i små bitar, 8 delar av var liten tomat, och dela ut på brödet. Stö över ”Mozzarella & tomatmix” samt lite oregano och värm på nytt i stekpannan i 1 minut.

2009-04-05 @ 16:29:02
Postat av: Carola L

Mitt bästa tips är att tvätta händerna med en sked när man hackat lök - då försvinner löklukten på en gång!



Kolsyrat vatten är en hit att stoppa i våffelsmeten också med tanke på Evamars tips!



Länk till tävlingen finns i min tävlingsblogg: http://mammamuh.blogg.se/tavla

2009-04-07 @ 12:04:53
URL: http://mammamuh.blogg.se/
Postat av: Tess

2005



Smaskig tacopaj som är enkel att göra med detta recept. Dessutom billigare när du slipper köpa färdig tacokrydda, men vill man spara tid kan man naturligtvis ändå göra det och ersätta med alla uppräknade kryddor. Det finns recept på två olika pajdegar beroende på hur hälsosam paj du vill ha. Vill man ha en hälsosam paj bör man även tänka på att ha låg fetthalt i den crème fraiche, ost och majonnäs man väljer.



Tid: 1 timme



4 portioner



Vegetariskt -Ta vegetarisk mince-färs eller quorn-färs istället för köttfärs.



Du behöver:

Vanlig pajdeg:

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

50 g smör eller margarin

1 ½ dl mjölk

Hälsosam pajdeg:

1 ½ dl grahamsmjöl

1 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

3/4 dl olivolja

½ dl vatten



Täcke:

3 tomater

2 dl crème fraiche

4 msk majonnäs

150 g riven ost (ca 2-3 dl)

Gör så här:

Välj en av pajdegarna och gör den.



Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.



Hälsosam pajdeg: Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.



Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.



Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på kryddorna: chilipeppar, spiskummin, koriander, curry och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.



Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.



Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.



Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter tills ytan fått fin färg.



Servera med grönsallad.

2009-04-07 @ 14:15:13
URL: http://komet.5min.se
Postat av: Tommy

2005

Broccoligratäng med rökt skinka



Variera skinkan med rökt kalkon eller kassler när du vill ha variation

Det här behövs till 2 port:

250 g broccoli

1/4 purjolök

1 tsk matfett

Sås:

2 1/2 dl mjölk, 3%

1/4 dl idealmjöl

1/2 msk grönsaksfond, konc

1 dl ost, riven 17%

salt, peppar

Servera med:

rökt skinka

tomater

Ugn: 225º

Gör så här:

1. Skala stjälken på broccolin och skär den i skivor. Dela broccoliskotten i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Förväll i vatten i en kastrull på spisen, ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten.

2. Häll mjölk, idealmjöl och grönsaksfond i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan såsen koka 3 minuter. Blanda ner osten.

3. Lägg broccoli och lök i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Servera med rökt skinka och tomater.

Tips!

Det är gott att gratinera blomkål på samma sätt.

Smaklig måltid!

2009-04-07 @ 15:19:45
Postat av: malin

den har funnits sedan 2005 :)

en jätte god smoothie

en banan

ca. i dl vaniljyoghurt

ca. idl hallon/blåbär



Blanda alla ingredienser med en blandare och sen är den färdig för att drickas :)

2009-04-07 @ 17:59:04
URL: http://lindblommalin.blogg.se/
Postat av: Erika

>2005<

Familjens korvgryta, 4 portioner

1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 400 g falukorv, 1 msk smör, paprika, 500 g krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 2 tsk senap, 2 tsk oregano, 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2-3 msk hackad persilja



Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla korven. Fräs lök, paprika och vitlök i matfett i en stekpanna. Tillsätt korv, krossade tomater, tomatpuré, senap och oregano. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och krydda evt efter egen smak. Strö över hackad persilja. Servera med pasta och vitkålssallad.

2009-04-08 @ 18:30:52
Postat av: mie

den har funnits sen år 2005 :)



jag måste tipsa om supergod kladdkaka då :)



150 g smält smör

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl



använd en form med en diameter på cirka 25 cm



vispa ägg och socker poröst.



rör ihop allt utom smöret.

tillsätt smöret.



grädda i 175 grader i ca 20 min.

2009-04-23 @ 22:28:54
URL: http://memie.blogg.se/
Postat av: Jennie

Butiken har funnits sedan 2005.



Varm kycklingsallad



Ingredienser



Hel grillad kyckling

4 Potioner makaroner

2 vitlökar

3 Dl Cream Fresh

en bruk majs

salt och peppar



Koka makaronerna och rensa kycklingen.

Blanda sedan detta och tillsätt pressad vitlök.

Ha sedan i majs och cream fresh.

Tillsätt sedan salt och peppar efter hur mycket du vill ha.



2009-04-23 @ 23:51:39
URL: http://brokendream.blogg.se/
Postat av: Sandra the one and only

svaret på frågan är 2005 :)



mitt favorittips är det här: Köp en "Billypizza" in med den i micron i 2 minuter, sen är det bara att äta och njuta ;) höhö

2009-04-24 @ 00:06:02
URL: http://normansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0