Visste ni detta om mig?
Datum: 2010-08-20 Tid: 23:14:05
Att ett välkänt recept som oftast hittas på Mor Annas smörgåsgurksburkar är ett recept på inlagd gurka från en äldre släkting till mig ;) Kul va?
Receptet har funnits där i många år och lyder:
Receptet har funnits där i många år och lyder:
Mor Annas skivade gurka
5 kg små inläggningsgurkor
7 dl ättikssprit
4 dl vatten
1 kg socker
1 bit pepparrot (skalad)
salt
hel vitpeppar
gult senapsfrö
dillkronor
Ättika socker och vatten kokas upp och får kallna. Gurkorna tvättas och skäres i 0,5 cm tjocka skivor. Skivorna varvas ner i ett fat och saltas något mellan varven. Lägg press över och låt stå i 2-3 timmar, häll därefter av lagen som bildats. Gurkskivorna lägges i rena burkar med vitpeppar, senapsfrö, dillkronor och någon skiva pepparrot mellan varven samt flera skivor överst för den konserverande effekten. Häll över den kalla lagen och skruva på lock. Bör stå i 4-5 dagar innan avsmakning. Om förvaringsplatsen inte är tillräckligt sval kan man tillsätta 1 tsk av något i handeln förekommande konserveringsmedel.
7 dl ättikssprit
4 dl vatten
1 kg socker
1 bit pepparrot (skalad)
salt
hel vitpeppar
gult senapsfrö
dillkronor
Ättika socker och vatten kokas upp och får kallna. Gurkorna tvättas och skäres i 0,5 cm tjocka skivor. Skivorna varvas ner i ett fat och saltas något mellan varven. Lägg press över och låt stå i 2-3 timmar, häll därefter av lagen som bildats. Gurkskivorna lägges i rena burkar med vitpeppar, senapsfrö, dillkronor och någon skiva pepparrot mellan varven samt flera skivor överst för den konserverande effekten. Häll över den kalla lagen och skruva på lock. Bör stå i 4-5 dagar innan avsmakning. Om förvaringsplatsen inte är tillräckligt sval kan man tillsätta 1 tsk av något i handeln förekommande konserveringsmedel.
Kommentarer
Trackback